Halloween-party

Bár nálunk ez is egy behozott ünnep és sokan ítélkeznek is felette, én ezt valahogyan jobban kedvelem, mint pl a Valentin-napot.
Sok ember ezen a héten teljesen maga alá esik, szomorkodik és depizik, holott én azt gondolom, ha valakit elvesztettünk, Rá minden nap kell egy kicsit gondolnunk, nem pedig kijelölni egy napot és akkor reggeltől estig sírni. A tiszteletadás természetes, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy vicces, beöltözős buli nem elítélendő dolog. Ha egy kicsit mindenki utánaolvasna a Halloween történetének, nem lenne ennyi felháborodott ember, de néha nem is tudom mit várok, komolyan...

Egy igazi naaaaagy Halloween-partira elmennék egy ilyen sminkben :)

A Testvéremék egyszer tartottak Halloween-partit, napokig díszítettük előtte a lakást, semmi költséges, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Találhatunk nagyon igényes, drága, boltban vásárolható dekorációs elemeket is, de én most kifejezetten a legegyszerűbb dolgokat kerestem, hátha kell egy-két ötlet a hosszú hétvégére :)

Lufikkal és alkoholos filccel kiválthatjuk a tökfaragást

Fekete papírból kivágott egérkékkel is díszíthetünk

Gumikesztyűben készített jégkocka kéz a puncsban

Papírgurigából világító, gonosz szemek...a frászt hozzák a vendégekre

"Véres" gyertyát készíthetünk, ha a fehér gyertyára, vörös viaszt csepegtetünk

Kísértetkastély hangulat lepedőkkel

Szellem papírtányérból

Banánból szellem, mandarinból apró tökök, nasinak :)

forrás

A költözés praktikái

Hogy néz ki egy átlagos költözés? Időben tudod, hogy mikor költözöl, van időd beosztani az idődet, ráérsz apránként csomagolni, figyelsz a részletekre, semmit nem törsz össze és nem este kapsz a fejedhez, hogy mi maradt ott. Nos, ez az, ami nálunk most egyáltalán nem így sikerült! :)


Nem megyek bele a részletekbe, a lényeg, hogy első nap sikerült leszervezni a költözést, következő nap volt idő rendet tenni az új helyen, a harmadik napon jött a régiben a csomagolás, autóra fel és az új helyen lepakolni...és ilyenkor áldom a sorsot, hogy ott volt a Tesó, a Sógor, Apukám, Anyukám, aki közben finomságokat készített nekünk és persze Élet, akin mindig meglepődöm, hogy milyen erős ;)

Rengeteg költözésen túl vagyok. Nekem is sok volt, sokban is segédkeztem, a csomagolásnál és a pakolásnál is...azt kell mondanom, ha az embernek van ideje és fejben összerakja, mit-mikor-mivel-hova, akkor a cipekedést leszámítva, nem megerőltető dolog, inkább lelkileg viselheti meg az embert. Ha szeretted az előzőt, ha nem, akkor is változás és az ilyen mindig feldolgozásra vár.

Hogy ne veszítsem el a fonalat, az jutott eszembe, talán érdemes lenne egy pár pontban leírni, hogyan "kellene" kinéznie ennek a dolognak, illetve hogyan tehetjük egy kicsit könnyebbé.


Kb. 2-3 héttel a költözés előtt: 
Fix időpontokat nem írnék, mindenkinek más a munkarendje, ez egyénileg eldöntendő kérdés.
  • Segítség a csomagoláshoz, illetve a pakoláshoz: család, barátok, költöztetők. Idő, pénztárca kérdése, én még soha nem költöztem céggel, így arról nem tudok nyilatkozni, de a többi segítő kezet időben kell felkérni és még az utolsó héten is megerősíteni, hogy valóban jönnek-e.
  • Dobozok, ládák, műanyag zsákok, szemetes zsákok, cellux, madzag, olló, sniccer, gumipók, rengeteg újságpapír a törékeny dolgokhoz, filc a dobozok feliratozásához
  •  lakberendezési ÉS pakolási terv készítése

Kb. 1 héttel a költözés előtt
  •  Ha veszed és nem bérled az új otthont, akkor sem garantált, hogy már üres lesz, lehet, hogy csak a költözés előtti 1-2 napon van lehetőség kitakarítani azt. Ha már nálad a kulcs, irány takarítani :)
  • Elkezdhetsz dobozolni mindent, amit nem használtok minden nap. Én próbáltam mindig úgy beosztani, hogy minden napra jusson valami. Még soha nem sikerült szabadságot kivenni a költözés miatt, így munka előtt/után vagy szabadnapon kellett csomagolnom.
  •  Ha van pince, padlás, garázs, tároló, érdemes azokkal kezdeni.
  •  A sorban előre mindig a könyvek, dvd-k, cd-k, képek jönnek. Ezeket dobozok nélkül, madzaggal tökéletesen össze lehet kötni.
  • Aztán a ruhák és cipők, amiket az adott évszak miatt éppen nem hordunk ( vagy egyáltalán nem...ezeket ne csomagoljuk, hanem dobjuk ki, ajándékozzuk el). Nagyjából azt is el lehet dönteni, hogy a következő 2-3 napban mit veszünk fel, így minden mást elrakhatunk.
  • A konyhában is elrakhatunk mindent, maradjon annyi pohár, tányér, kanál és villa, ahányan vagyunk, egy éles kés, egy lábos, szalvéta, pár fűszer, amit sűrűn használunk. Érdemes a hűtőből mindent kienni, fölösleges cipelni őket.
  • Ilyenkor már a hálószobában sem hagyok semmit, csak a párnát és a takarót, az utolsó reggelen csak zsákba kell őket dobni.
  • A fürdőben is a napi tisztálkodási szerek maradnak, fogkefe, fogrém, tusfürdő, törölköző, napi smink, dezodor, utolsó nap egy neszeszerbe vagy kis dobozkába beszórva, jól feltüntetve rajta, hogy mi van benne, ez is a *túlélőcsomag része! 
  •  Csomagolás közben, én minden dobozra ráírom, hogy mi van benne, melyik szobába megy majd. Még a régi helyen kijelölünk egy falat és oda halmozzuk az elkészült dobozokat, zsákokat, hogy ne kelljen őket kerülgetni a lakásban.
*Túlélőcsomag:
Mindamellett, hogy mindenre ráírjuk, hogy mi van benne, mégsem szerencsés, ha nem készítünk egy kupacba pár hasznos holmit, ami az első estén és reggelen igen hasznos lehet. A cipekedés után nem valószínű, hogy van kedve az embernek rögtön kipakolni, jól esik a nyugodt vacsora, a fürdés, aztán beájulni az ágyba, ezért kell a csomag:
  •   Ha van kisállat a családban, neki táp, vizes tál, a kis párnája vagy takarója, amin érzi a biztonság illatát, esetleg egy labda vagy bármi játék, amit szeret. Nagyon meglesz rémülve, ez egészen biztos, de ha kap inni és előkerül a kis játéka, ti is ott vagytok, hamar megnyugszik majd :)
  • A fürdőbe, mosdóba: wc papír, tusfürdő, törölköző, fogkefe, fogkrém, fésű, hajsampon, a napi gyógyszerek, fájdalomcsillapító, esetleg egy fásli, ha valaki meghúzódna (minténtegnap)
  • A nappaliba és hálóba: érdemes valahol elől tartani egy-egy olyan lámpát, amit csak be kell dugni a konnektorba, hátha nincs meg a csillár...vagy összetört...vagy kitudja :) Persze az ágynemű vagy hálózsák, ki hogy szereti.
  • A konyhába: mindenkinek egy tányér, pohár, evőeszköz, papírtörlő, ha van, akkor az előre becsomagolt étel (mi ilyenkor mindig pizzázunk, most kaptunk Anyutól fincsi gulyást is :)
  • A legfontosabb iratok egy helyen, telefontöltők, mindenféle kulcs

Azt hiszem, mindent összeszedtem. Ha mégsem, akkor majd bővítem a listát, akár Ti is írhattok listát :)
Mi ma reggel otthagytunk mindent a munka kedvéért, holnap ugyanez lesz, hétvégén lesz időnk mindent a helyére tenni, aztán jöhetnek majd a csinosítgatások is. Munkahelyen pihenünk...van ilyen :)


képek


Őszi dekorációs ötletek

A legjobb díszítés ehető, ahogy ezek a süti levelek is. Ügyes kezű Anyukák és cukrászok előnyben!

Dísztökök tálra halmozva, egyszerű és mutatós

Ezüst festék spray-el festett tökök, extravagánsan

Szintén egyszerű dekoráció, üveg vázába halmozott dísztökök

Ajtódísz/ őszi kopogtató tobozokból

Lépcsődekorálás és világító tökdíszek

Mécsestartó

Séták alkalmával nagyon szép terméseket és faleveleket gyűjthetünk

Fordított pohár alá apró dísztökök, termések...ez ismerős lehet karácsonyról

Mécsestartók színes papírral körbetekerve

Asztaldísz

Ez a kedvencem, eddig eszembe sem jutott :)

Tökök varrva, kitömve, igazi termésekkel díszítve


forrás