Újra itt :)

Én kis naiv azt gondoltam,hogy elég bejegyzést készítek előre,hogy ezzel kihúzzam,amíg bekötik a netet.Nos,egy héttel elszámoltam magam.
Kicsit vissza kell rázódnom,addig is néhány kép,amit már itt készítettem.




Keddig biztosan szünet

Mert a szolgáltató értünk van,ugye? :) Sajnos egy pár napot még várnom kell,hogy legyen lehetőségem szabadon netezni,de aztán folytatom.....

Csodálatos levendula

"Ha álmunkban levendula illatot érzünk,egy kedves élmény emlékét idézzük fel" Krúdy Gyula
 
Az egyik legsokoldalúbban, leghasznosabban alkalmazott illatos növény, egyúttal gyógy-, fűszer- és dísznövény. Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozó, a Földközi-tenger vidékéről származó félcserje. Lilás virága kellemes, üde, illatos. Nálunk termesztik.

A levendulát szaporítani lehet magról, melyet késő ősszel kell a szabadföldbe, cserépbe, melegágyba elültetni, majd tavasszal palántázni, míg addig erősödik, hogy ki lehet ültetni. Ez eltarthat egy, de inkább két évig is. Egyetlen levendulamagból fejlődik ki végül több év alatt a levendulabokor.Napos és meleg helyre kell ültetni a levendulát, különösebb talajigénye nincsen, szereti a meszes, agyagos, tápanyagokban szegény földet, szárazságtűrő. A legfontosabb a sok napfény. Évelő növény, télre megáll a növekedésben, tavasszal pedig frissen hajtja zöld hajtásait.A kellemes illatú virágokat nyílássukkor a szárakról leszedegetik, és megszárítják. Gyűjtési ideje június.

Népies neve keskenylevelű levendula, orvosi levendula, szagos levendula.
A levendulát már az ókorban is használták illatosításra, szépségápolásra, gyógyításra és nyugtatónak. A latin neve a római lavare (mosni) igéből ered, mosáskor, fürdéskor is használták.

A rendkívül vonzó növény illata és kedvező hatásai révén máig népszerű. A természetgyógyászat megújulásával, terjedésével, az aromaterápia térhódításával jelentősége növekszik. Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.
Kiváló gyógyír reumás fájdalmak, idegzsába kezelésére fürdő és bedörzsölőszer formájában.
A levendulaolajat tartalmazó bőrápoló készítmények kisbabáknál is biztonsággal alkalmazhatók.
Kellemes illóolaját előszeretettel hasznosítja az illatszeripar.
Virágzás elején, amikor a levendulavirágok kinyíltak, szárral együtt vágjuk le, árnyékos, szellős helyen szárítsuk. Ha szárított virágdíszt szeretnénk, lefele lógatva kössük fel. 







Létra másképpen


Térelválasztó függöny

Amikor kicsi voltam,nekünk is volt barna-fehér gyöngyökből készült térelválasztó függönyünk.Szerettem a hangját.Aztán ahogy a cicánk bekerült a családba a függöny sorsa az összekötés lett,mert ő állandóan azt pofozgatta és tépdeste.Akkoriban nagy divat volt,mostanában csak piacokon találkoztam vele.
Találtam egy ötletet,aminek az elkészítése igaz türelmet igényel,de az eredmény magáért beszél és biztos,hogy minden vendégünk a csodájára jár majd.
Térelválasztó függöny gombokból:


forrás

Ezt csak azért,mert wooow:)

Gomb hátán gomb


forrás

Színek

Nagyon jó oldalt találtam,ami segítségére lehet mindenkinek,aki épp azon gondolkozik,milyenre fesse a lakását,vagy milyen színű bútorokat,kiegészítőket kombináljon egymással vagy csak egyszerűen szereti a szép színeket :)
Jessica oldalán, a Design Seeds-en, rengeteg kép gyönyörű kép van,mellettük kiemelve a fotón látható színek,így használhatjuk a természet színpalettáit.

Elveszett zoknik

A legjobb családban is előfordul,hogy a mosógépből előkerül egy árválkodó zokni,sehol a párja.
Mágneses vagy parafatábla és néhány csipesz segítségével készíthetünk "Elveszett zoknik" tartót.Így ha előkerül a hiányolt darab,nem kell a korábban megtalált testvérkét is keresgetnünk.

forrás

Nézegetős






Fürdőszobai helykihasználás

Sok lakótelepi lakásban a fürdőszoba mérete 1 lépés * 1 lépés,így minden lehetőséget ki kell használni a tárolásra.Persze az is lehet,hogy csak egyszerűen a rend kedvéért szeretnénk eldugni használati tárgyainkat.
Itt van két ötlet,hogyan hasznosíthatjuk a fürdőszobai szekrényajtó belsejét.


forrás

BőröndÖdön

Régi bőröndjeinket használhatjuk dekorációs elemként vagy egy kis átalakítással új bútorként is.





forrás

Happy:)

Ma van a Bátyám születésnapja és az Apukám névnapja:)
Isten éltessen minden ma ünneplőt! :)

Ékszertartó szekrény

Azért hoztam ezt,mert ez wooooooow :)


Bokamelegítő DIY

Azt hiszem ezt a képet nagyon nem is kell magyarázni.
forrás

Segítség a felmosáshoz

Újabb homlokra csapás.
Biztos ismerős a helyzet,fel kell mosni,nincs zuhany,hogy megkönnyítse a vödör feltöltését,nincs csap sem a mosdókagyló alatt és ezer százalék,hogy ha bepréseled a vödör szélét a csapba,ahhoz,hogy ki tudd venni,a víz felét ki kell öntened....csak egy lapát kell és egy ki méregetés....:)))