Karácsonyi finomságok 3. Zserbó

A világ legjobb zserbója Édesanyámé!Szeretném én is megtanulni,ezért elkértem tőle a receptet és megkérdeztem,megoszthatom-e a tudományát?!
Próbáljátok ki,megéri!
Ha kész a zserbó,falatozás közben olvasgassátok a blogját,szép gyűjteménye van!
A bloghoz kattints ide!
Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-30 dkg vaj
-10 dkg cukor
-1 dl tej
-2 dkg élesztő
-2 tojássárgája
-1 teáskanál szódabikarbóna
-5cl rum
-só

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt,a tojássárgákat,a szódabikarbónát,a sót és a rumban feloldott cukrot.A tésztát jól összedolgozzuk,a tejet lazításként használjuk,nem biztos,hogy kelleni fog az összes.
Pihentetés után  tésztát 3 cipóra osztjuk,egyenként kinyújtjuk őket a kívánt tepsiméretre.
A tepsit enyhén kivajazzuk,ebbe jön a tészta és a töltelék felváltva.
A töltelék baracklekvár,amit cukros dióval szórunk meg,ízlés szerint használva mindkettőt.
A csokimázra sok fajta változat létezik.Olvaszthatunk tortabevonót,hozzáadva egy kis vajat,de a sima kakaót vízzel és cukorral felfőzve,kevés vajjal,szintén finom bevonót kapunk.
Vagy 12dkg porcukrot, 2 evőkanál kakaóval,2 evőkanál forró vízzel és 2 evőkanál étolajjal elkeverünk és ezzel azonnal be lehet vonni a sütiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése